12 de març, #diamundialdelglaucoma.

El dia 12 de març és el #diamundialdelglaucoma i per això hem decidit dedicar-li aquest post.

Realment el glaucoma és una malaltia de la que pot se’n parla. En definitiva, el glaucoma, normalment associat a pressions intraoculars altes, provoca danys en el nervi òptic amb la conseqüent pèrdua de visió gradual.

Si no es detecta a temps i no es tracta correctament pot provocar ceguera permanent. De fet, segons dades de la OMS, és la segona causa de ceguera al món.

Però, com puc saber si tinc glaucoma?

Cal tenir en compte que el glaucoma és una malaltia silenciosa. No mostra símptomes fins que està molt avançada i cal recordar que el glaucoma no té cura i la pèrdua de visió és irreversible. Per això, la millor arma que tenim per a prevenir-lo són les revisions periòdiques.

Es recomana una revisió cada dos anys si tens més de 40 anys i una revisió anual si en tens més de 50 o tens antecedents familiars que hagin patit la malaltia. És hereditària i aquest fet augmenta el risc de patir-la en un 10%.

Fins al dia 12 de març pots acudir a qualsevol dels nostres centres de Manresa o Sant Vicenç de Castellet i fer-te un examen visual complet per només 10€ (el seu cost habitual és de 38€).

Realitzarem la tonometria per tal de valorar la pressió intraocular així com la retinografia per valorar l’estat del nervi òptic, amb el seu corresponent informe oftalmològic. Si en les proves es detecta qualsevol anomalia es deriva directament a l’oftalmòleg, qui dictaminarà el diagnòstic i serà l’encarregat de decidir quin serà el tractament a seguir.

Poca broma amb el glaucoma. No t’ho pensis i deixa que tinguem cura de la teva salut visual.

Demana cita!!