TIPUS DE LENTS DE CONTACTE

El món de les lents de contacte és fascinant i evoluciona molt ràpidament. Cada any surten nous materials i nous dissenys pensats per a donar solucions als problemes visuals amb els que ens anem trobant. Cada vegada són més còmodes, més segures i més fàcils de manipular.

Avui volem explicar-vos quins tipus de lents de contacte hi ha. Les lents es poden classificar segons el material, temps d’ús i disseny òptic.

MATERIALS

Lents de contacte rígides: aquest va ser el primer material en sortir al mercat i tot i que duren molt i ofereixen una gran qualitat de visió, no són tan còmodes i no deixen passar oxigen a l’ull.

Lents de contacte semi-rígides: són l’evolució de les rígides. Es fabriquen amb un material porós que permet l’entrada d’oxigen, millorant així la versió anterior.

Lents de contacte toves: estan fabricades amb hidrogel de silicona i són les més còmodes del mercat. Permeten l’entrada d’oxigen a l’ull i prevenen l’aparició de la síndrome de l’ull sec. Actualment són les més utilitzades.

TEMPS D’ÚS

Lents de contacte diàries: són les lents no-reutilitzables. Estrenes les lents al matí i les llences després d’utilitzar-les tot el dia. Són perfectes per a aquelles persones que volen combinar l’ús d’ulleres i lents. Ideals per aquelles dates assenyalades o per practicar esport.

Lents de contacte mensuals, trimestrals o anuals: són les lents reutilitzables. Les utilitzes durant el dia i a la nit, en comptes de llençar-les, fas un ritual de neteja per a poder-les usar l’endemà amb les condicions òptimes d’higiene. La modalitat mensual és la més utilitzada.

Cal tenir en compte que en cap cas s’ha de sobre-passar la duració recomanada de les lents. El risc de complicacions i infeccions un cop passada la caducitat augmenta exponencialment.

DISSENY

Lents de contacte esfèriques: serveixen per a corregir la miopia i la hipermetropia.

Lents de contacte tòriques: serveixen per a corregir l’astigmatisme.

Lents de contacte multifocals: pensaves que si utilitzes progressius no pots usar lents de contacte? Doncs la lent multifocal et permet veure de prop i de lluny.

Ara que ja tens tota la informació ja saps quines serien més adequades pel teu estil de vida? No pateixis que nosaltres t’ajudem. Demana cita i valorarem quines són les més adients per tu!