AVANTATGES I DESAVANTATGES DE L’ÚS DE LENTS DE CONTACTE

Les lents de contacte són la solució per a totes aquelles persones que no volen dur ulleres mai o de forma puntual els hi agrada no portar-les.

L’ús de lents de contacte és segur i està molt estès. Cal però fer una valoració prèvia per decidir si les condicions de l’ull i la llàgrima són òptimes i per decidir quin tipus de lents serà el més adequat. Aquest procés s’anomena Adaptació de lents de contacte.

Però com tot a la vida, l’ús de lents de contacte té molts avantatges i algun desavantatge.

Avantatges

• Com que les lents van empegades a l’ull ofereixen un millor camp visual, sense cap tipus d’interrupció com podria ser el marc de les ulleres.

• Són la solució perfecta per a la pràctica d’esports ja que ens aporten total llibertat de moviment.

• També es recomana el seu ús per a activitats a l’aire lliure, ja que les condicions meteorològiques no les afecten. Ni s’embafen ni es mullen!

• Les lents de contacte rígides o Orto-K permeten corregir la miopia (de forma temporal) mentre dorms, de manera que durant el dia no és necessari que duguis ni lents ni ulleres.

Desavantatges

• Posar-se les ulleres és més senzill que col·locar les lents, tot i que un cop has après la tècnica és molt senzill!

• L’ús de lents exigeix unes rutines d’higiene i cura diària per tal de mantenir-les netes i evitar infeccions. (si aquest punt et fa mandra tenim la solució, amb les lents diàries d’un sol ús estrenes lents de contacte cada dia!)

• L’ús prolongat de lents pot causar problemes de sequedat ocular, sobretot si passes moltes hores davant de les pantalles. Per això recomanem fer un estudi de llàgrima i fer un seguiment periòdic per assegurar-nos que la hidratació de l’ull és òptima.

L’ús de lents de contacte està molt estès, és segur i higiènic i gairebé tothom pot dur-les. De fet, la decisió final i més enllà del que hem comentat es basa en un tema de preferències personals.

Si fa temps que ho rumies no t’ho pensis més i vine a provar-les! A més, fins al 15 de juny, si et fas l’adaptació de lents de contacte et regalem 5 parelles de lents diàries DAILIES TOTAL 1 de Alcon.

Demana cita!